Stranden in Alanya

Alanya kent enkele mooie, lange zandstranden met veel faciliteiten.

Inçekum

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

Op circa 23 km van Alanya ligt het strand van Inçekum, dat als één van de mooiste stranden van de regio gezien wordt. Het strand is breed en bestaat uit heel fijn zand. Omdat het strand slechts zeer geleidelijk in zee afloopt is het erg geschikt voor kinderen en gezinnen komen daarom graag naar Inçekum. Bij het strand ligt nog een klein bos, waar u als u genoeg heeft van de zon even een wandeling kunt maken.

Cleopatra/Damlataş Beach

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

Het Cleopatra strand, dat ook wel Damlataş strand genoemd wordt, ligt ten westen van de burcht van Alanya. Het is een zeer populair strand, waar het in de zomer erg druk kan worden. Het is een strand van fijne kiezelsteentjes van circa 3,5 km. Wanneer u de zee ingaat zult u merken dat het snel diep wordt en het strand is dan ook niet zo geschikt voor kinderen. Op het strand worden tegen betaling diverse watersportfaciliteiten aangeboden.

Oostelijke strand

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

Aan de oostzijde van Alanya ligt het zogenaamde oostelijke strand. Dit strand bestaat uit zand en fijngrind en loopt minder snel in zee af als het Cleopatra strand. Op het oostelijk strand zijn allerlei sportfaciliteiten aanwezig, zoals parasailen en jetski’s. Het strand strekt zich vele kilometers uit naar het oosten. Op het strand staan vele ligstoelen en parasols waar u tegen betaling gebruik van kunt maken.

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

Okurcalar

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

Voor de kust van de plaats Okurcalar ligt een circa 2 km lang strand bestaande uit zand en kiezels. Bij het strand bevinden zich enkele horecagelegenheden en op het strand diverse watersportmogelijkheden. Wanneer u van duiken houdt kunt u terecht bij één van de twee duikscholen.