Evenementen in Alanya

In Turkije worden diverse Islamitische feestdagen uitbundig gevierd en daarnaast kent Alanya een aantal leuke festivals met allerlei optredens en festiviteiten.

Religieuze feesten

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

In Turkije worden diverse Islamitische feestdagen uitbundig gevierd. Deze feestdagen vallen elk jaar anders, omdat ze afhankelijk zijn van de maankalender. Hoewel de Ramadan, de vastenmaand, geen feest genoemd kan worden, is het wel een zeer belangrijk onderdeel van het Islamitisch jaar. Tijdens de Ramadan, de vastenmaand, mogen moslims tussen zonsopgang en zonsondergang niet eten, drinken, roken of seks hebben. Dit betekent dat, behalve in de grote toeristenplaatsen, overdag vele bars en restaurants gesloten zijn en ze pas na zonsondergang openen. Als u overdag in de toeristische badplaatsen wel aanschuift in een restaurant dan is enige discretie gepast. De Ramadan wordt afgesloten met een groot feest, het Şeker Bayramı, het suikerfeest. Het feest duurt drie dagen lang en staat in het teken van veel en lekker eten. Het belangrijkste Islamitische feest, Kurban Bayramı, het Offerfeest, vindt twee maanden en tien dagen na het Suikerfeest plaats. Tijdens dit feest herdenken moslims het offer van Abraham. De gewoonte is om tijdens dit feest zelf ook een offer te brengen in de vorm van een schenking aan de armen. Families slachten met het Offerfeest een dier, dat gegeten wordt tijdens een feestelijke maaltijd. Tijdens het Offerfeest zult u merken dat vele openbare gelegenheden gesloten zijn, houdt hiermee rekening met uw plannen voor deze dag.

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

Festivals

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

Alanya kent een aantal leuke festivals met allerlei optredens en festiviteiten. Het toeristenseizoen wordt geopend met het Tourism and Art Festival. Het festival vindt eind mei-begin juni plaats en bestaat uit exhibities en (klassieke) muziek- en dansoptredens. Jazzliefhebbers moeten, wanneer ze de mogelijkheid hebben, Alanya eind september bezoeken, want dan zijn de Alanya Jazz Days. In de eerste week van oktober wordt het Alanya International Culture and Art festival gehouden, wat zeer populair is onder de plaatselijke bevolking. Behalve deze culturele festivals vinden jaarlijks ook enkele sportwedstrijden plaats in Alanya, waaronder een beachvolleybaltoernooi en een internationale mountainbikewedstrijd.