Entertainment in Alanya

In en rond Alanya heeft u verschillende entertainment-opties. U kunt haaien van dichtbij zien, allerlei glijbanen uitproberen of een rondje draaien in een draaimolen.

Aquariums

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

Sealanya bestaat uit twee parken, het dolphin- en het seapark. In het dolphinpark worden dagelijks shows met dolfijnen en zeeleeuwen gegeven. U heeft de mogelijkheid met dolfijnen te zwemmen, maar daar moet u wel flink voor betalen (€100). Het seapark bestaat uit verschillende onderdelen, waaronder een tropisch rif, waar u kunt zwemmen tussen tropische vissen, een aquarium met pijlstaartroggen, waarin u eveneens kunt zwemmen en daarnaast een kinderbad met glijbanen en een ‘tropische rivier’. De dappersten onder u kunnen met een kooi het haaienaquarium in. Wanneer u hierin geïnteresseerd bent kunt u het beste van tevoren bellen en u laten informeren over de prijs en de gang van zaken.

Waterparken

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

In Alanya en omgeving zijn enkele leuke waterparken te vinden. In Alanya zelf ligt het Aquapark Alanya. Het park beslaat 17.000 m² en heeft circa 11 verschillende soorten glijbanen. Het Waterplanet Aquapark ligt in Okurcalar. Dit is een park met 27 glijbanen en een midgetgolf baan, voorts kunt u bungeejumpen en raften op een 300 meter lange kunstmatige rivier. Het aquapark van Utopia World telt 8 glijbanen voor volwassenen en 4 voor kinderen. Daarnaast kunnen kinderen in de speeltuin spelen en heeft u de mogelijkheid om te raften op een aangelegde, 300 meter lange rivier. In alle parken zijn horecafaciliteiten waar u terecht kunt voor een vernapering.

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

Attractieparken

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

In Alanya ligt het Lunapark. Wanneer u op zoek bent naar een leuk dagje uit met uw kinderen is het Lunapark een goede optie. In het park vindt u verscheidene attracties voor jonge kinderen, waaronder draai- en zweefmolens. Maar ook wat oudere kinderen kunnen zich goed vermaken met bijvoorbeeld de saltotrampoline, botsauto’s en diverse andere kermisattracties.

Karten

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

Als u van racen houdt is een bezoek aan Alanya Park Karting meer dan de moeite waard. U kunt hier niet alleen rondjes op het circuit afleggen, maar tevens in een speciale stoel, virtueel racen op een Playstation. Wanneer u hongerig bent geworden van al het racen, kunt u in het café een snack halen.