Ontspanning in Alanya

Ter ontspanning kunt u van alles doen in en rondom Alanya: winkelen, wandelen of u laten verwennen in de hammam.

Winkelen

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

Alanya is een uitstekende winkelbestemming. In de plaats zijn diverse winkelcentra te vinden vooral in het centrum achter de haven. In de plaats vindt u een zeer groot aanbod aan gouden sieraden; Alanya telt zo’n 400 juwelierszaken. Andere producten die u goed kunt kopen in Alanya zijn keramieken potten en schalen, tapijten en leer. Wanneer u gewoon op zoek bent naar kleding kan dat uiteraard ook. Denkt u eraan wanneer u iets wilt kopen om af te dingen, vaak kunt u zo’n 50% van de prijs afhalen! Vraagt u voordat een verkoper meer informatie over een product gaat geven naar de prijs. Wanneer het te duur voor u is, zegt u dit dan voordat de verkoper zijn product gaat aanprijzen. Niet alle verkopers zullen even begripvol reageren wanneer u pas na een kwartier aangeeft dat de prijs te hoog voor u is.

Wandeltochten

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

Alanya ligt in een kom van het Taurusgebergte. U hoeft niet ver te gaan om prachtige wandelingen te maken. Het is wel verstandig om u van tevoren goed te laten inlichten over routes en eventueel deel te nemen aan een georganiseerde wandeling. Wanneer u niet de bergen in wilt, kunt u leuke wandelingen door de directe omgeving van Alanya maken met name door de boomgaarden. Prachtig wandelen is het langs de rivieren Dim en Oba. Langs de Dim rivier liggen diverse restaurants met terrassen aan of zelfs op het water, waar u, terwijl u uw voeten kunt laten afkoelen in het water van de rivier, heerlijk kunt bijkomen van een intensieve wandeltocht.

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

Fietstochten

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

Omdat Alanya in een bergachtige omgeving ligt is fietsen niet voor iedereen een ontspannen aangelegenheid. Houdt u van een stevige fiets/mountainbiketocht, dan moet u zeker een tocht gaan maken. Zorgt u wel dat u een zeer goede fiets heeft en weet waar u heen wilt. Een andere optie is om deel te nemen aan een georganiseerde fietstocht. Bij MartinTürkay kunt u een fiets huren, maar u ook opgeven voor een mountainbiketour. In oktober vindt jaarlijks de Alanya International Mountain Bike Cup plaats. Hieraan mogen zowel professionals als amateurs deelnemen.

Wellness

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

In Alanya zijn verschillende hammams te vinden, waar u zich kunt laten verwennen met een scrubbehandeling en een massage. Enkele hammams in Alanya zijn Mimoza en Kleopatra. In Alanya zijn daarnaast vele hotels te vinden met wellnessvoorzieningen.