Excursies in Alanya

Excursies vanuit Alanya variëren van culturele dagtrips tot meerdaagse excursies om de prachtige natuur van Cappadocië te verkennen.

Alarahan

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

Een excursie naar Alarahan brengt u naar de burcht en de nabijgelegen karavanserai. De restanten van de burcht zijn op een zeer steile rots gelegen, waardoor het voor vijanden zeer moeilijk was de burcht aan te vallen. De burcht is niet via normale wegen bereikbaar, maar via tunnels die door de rots lopen. Vanaf de burcht, die u in circa 45 minuten bereikt, heeft u schitterend uitzicht. Eveneens spectaculair is de karavanserai van Alarahan, die in het begin van de 13de eeuw werd gebouwd. De karavanserai lag op de zijderoute en handelaren vonden er een veilige overnachtingsplaats. Het gebouw is een absoluut hoogtepunt van architectuur in de omgeving van Alanya en kent bovendien een bijzonder interieur met mukarnas, driehoekige vormen met in het midden een leeuwenhoofd.

Turkse dorpen

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

Wanneer u het traditionele Turkse leven wilt ontdekken kunt u een excursie langs typische authentieke Turkse dorpen maken. Tijdens de excursie krijgt u van de gids alles te horen over het dagelijks leven van de plaatselijke bevolking, u brengt een bezoek aan een moskee en een school. Onderweg naar het dorp rijdt u door een prachtig landschap.

Cappadocië

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

Vanuit Alanya kunt u een meerdaagse excursie naar Cappadocië, één van de populairste trekpleisters van Turkije, maken. Het is een zeer vermoeiende excursie, waarbij u lange afstanden af moet leggen in de bus. Het is ongeveer 500 km rijden van Alanya naar Cappadocië. Tijdens de excursie kunt u het curieuze landschap met rotsformaties in de vorm van puntmutsen bewonderen, u bezoekt rotskapellen en meestal maakt u een intensieve wandeling door het prachtige gebied.

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

Manavgat riviertocht

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

Wanneer u deze excursie boekt maakt u een boottocht over de Manavgat rivier, waarbij u aan boord meestal een lunch nuttigt. Onderweg geniet u van prachtige natuur. Aan de monding van de rivier krijgt u de gelegenheid om een duik te nemen in de rivier of, wanneer u dat liever doet, in zee. Onderweg komt u nog een mooie waterval tegen, waar u tijd krijgt om foto’s te maken en even te genieten van al het moois om u heen.