Sport in Alanya

Sportactiviteiten in de omgeving van Alanya vinden met name op het water of in de bergen plaats.

Watersport

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

Alanya biedt uitgebreide watersportmogelijkheden. Allereerst beschikt de plaats over een grote jachthaven waar u boten kunt huren. Op verschillende plekken kunt u surfplanken huren of bijvoorbeeld jetski’s, waterfietsen of kano’s. In de plaats zijn daarnaast enkele duikscholen gevestigd, dus wanneer u de onderwaterwereld voor de kust van Alanya wilt verkennen, dan kunt u bij één van deze scholen aankloppen. Enkele duikscholen zijn Dolphin Dive en Blue Peace Dive.

Golf

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

Golfen kunt u niet in de nabije omgeving van Alanya, maar als u het niet erg vindt om een stukje te rijden, dan vindt u in de buurt van Belek 15 golfbanen. De afstand tussen Belek en Alanya bedraagt circa 100 km. Op één na zijn alle banen par 72 en de greenfee varieert van €65 tot €115. Meer informatie over de diverse banen vindt u hier.

Mountainbiken

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

Wanneer u een geoefend mountainbiker bent biedt het Taurusgebergte volop mogelijkheden om te trainen of om gewoon lekker te gaan sporten. De wegen variëren van goed geasfalteerde tot onverharde zandpaden. Het Taurusgebergte kent toppen van 3000 meter hoogte, dus goede klim- en daalskills zijn geen overbodige luxe. Vermijdt zware tochten in de zomermaanden, want dan is het te heet. Neemt u altijd bidons mee met water, die u overal in de bergen bij bronnen weer kunt vullen wanneer ze leeg zijn.

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

Bergbeklimmen

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

Bergwandelingen en bergbeklimmen is mogelijk in het Taurusgebergte. Het gebergte is erg aantrekkelijk, omdat het een gevarieerd landschap biedt met canyons, rivieren, pijnbossen en hoge toppen. Het is belangrijk goed voorbereid op pad te gaan en wanneer u geen ervaring heeft, kunt u beter met een georganiseerde trektocht meegaan.

Raften

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

In de omgeving van Alanya zijn verschillende raftmogelijkheden. Een populaire bestemming voor raftexcursies is de Köprülü rivier. De rivier loopt door prachtige kloven en ligt in het Köprülü Nationaal Park. Wanneer u op eigen houtje gaat raften moet u zich goed laten voorlichten, want sommige stukken zijn levensgevaarlijk en op die gedeeltes is raften verboden. Wanneer u geen ervaring heeft kunt u bij verschillende organisaties terecht voor raftexcursies, bijvoorbeeld bij Turkey Rafting.