Vervoer in Alanya

De bus is het populairste openbaar vervoermiddel in Turkije en buslijnen zijn goed geregeld.

Autohuur

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

In Alanya en andere vakantieplaatsen kunt u gemakkelijk een auto huren. U kunt ook meteen bij aankomst op het vliegveld een huurauto regelen. Het goedkoopst is het vaak om al vanuit Nederland via internet een auto te huren. In Turkije heeft men een paar gewoontes in het verkeer waar u aan zult moeten wennen. Toeteren betekent niet dat men vindt dat u te langzaam rijdt, maar dat men u gaat inhalen en u ruimte dient te maken. Zeker wennen is het zogenaamde driebaanssysteem, waarbij van beide kanten ingehaald mag worden. Op deze wegen moet u goed aan de rechterkant van de weg rijden, zodat in het midden genoeg ruimte overblijft voor inhalende automobilisten.

Scooters en motoren

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

Scooters en motoren zijn bij de grotere verhuurbedrijven in Alanya te huur. Om onaangename verrassingen te voorkomen moet u zorgen voor een goede verzekering. Laat u daarover goed inlichten door het verhuurbedrijf en leest u zelf altijd goed de kleine lettertjes door!

Taxi

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

De taxi is een goedkoop vervoermiddel in Turkije. Ze zijn geel en beschikken over een meter, die bij vertrek meteen moet worden aangezet. Controleert u altijd even of de chauffeur de meter daadwerkelijk gebruikt. Als u lange afstanden wilt afleggen per taxi, is het raadzaam van tevoren een prijs af te spreken en niet op de meter te rijden.

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

Openbaar vervoer

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

Een typisch Turks vervoersmiddel is de dolmuş, een soort openbare taxi. Het zijn minibusjes die bij voorbeeld tussen de kleinere badplaatsen rijden. U kunt overal in- en uitstappen. De busjes vertrekken meestal pas wanneer ze helemaal vol zijn en het kan soms erg druk zijn in een dolmuş. Wanneer u uit wilt stappen moet u dit duidelijk aan de chauffeur aangeven. Ziet u een dolmuş rijden, kijkt u dan op de voor- of zijkant wat de bestemming is. Wanneer u ingestapt bent betaalt u voor uw ritje bij de chauffeur. Naast de dolmuş, is de bus een populair vervoermiddel in Turkije en het openbare busvervoer is goed geregeld.