Alanya

Alanya is in de afgelopen veertig jaar uitgegroeid tot één van de populairste bestemmingen in Turkije en dat is niet voor niets.

Alanya ligt aan de zuidkust van Turkije. De plaats beschikt over lange zandstranden, enkele bijzondere bezienswaardigheden, honderden sieradenwinkels en diverse horecagelegenheden.

Bezienswaardigheden

Tot de belangrijkste bezienswaardigheden van Alanya horen de burcht, de Rode Toren en Damlatas-grot. De burcht en de Rode Toren zijn beide gebouwd in de 13de eeuw in de Seldjoekse periode van de stad. De burcht heeft in totaal 6,5 kilometer aan muren en telt 140 torentjes. Binnen de muren bevinden zich diverse waterputten, een Byzantijnse kerk en enkele boerderijen. De Rode Toren is volgens vele bezoekers het mooiste gebouw van Alanya. De toren is 33 meter hoog en telt vijf verdiepingen welke allemaal van elkaar verschillen. Het is een gebouw van grote architectonische schoonheid en zeker een bezoek waard. De Damlataş-grot tot slot is een druipsteengrot met talloze stalactieten en een constante temperatuur van 23°.

Winkelen

Wanneer u van gouden sieraden houdt zit u in Alanya uitstekend. In de plaats zijn zo’n 400 juweliers gevestigd, dus keuze te over! Behalve gouden sieraden kunt u in Alanya ook prima slagen wanneer u op zoek bent naar zilveren sieraden, keramiekwerk, lederen producten en natuurlijk tapijten. In de wijk rond de burcht verkoopt men borduurwerk, zoals tafelkleden en doeken. In het Damlataş Shopping Center zijn vele winkels gevestigd met onder andere schoenen, tassen en waterpijpen. Net buiten het centrum ligt nog een ander winkelcentrum, het Alanyum Shopping Center, waar zich op de tweede verdieping een speelparadijs voor kinderen bevindt, die zich daar kunnen vermaken, terwijl u op uw gemak kunt gaan winkelen.

Stranden

Alanya heeft twee stranden, het Cleopatrastrand aan de westkant van de stad en dat ten oosten van de stad, meestal gewoon het oostelijke strand genoemd. Op het strand staan vele ligbedden en parasols. U kunt hier gewoon gaan liggen, waarna later iemand geld komt ophalen voor de verhuur van de bedden. Op het strand vindt u diverse strandtenten, waar u wat te eten en drinken kunt halen. Op het achterste stuk van het strand zijn op enkele plekken sportvelden te vinden, waaronder volleybalvelden. Watersportfaciliteiten bestaan uit onder andere de verhuur van waterfietsen, jetski’s en de mogelijkheid tot parasailen. Enkele stranden bij Alanya dragen de blauwe milieuvlag. Het water rondom Alanya is bijzonder helder en erg geschikt om te snorkelen.

Uitgaansleven

Het nachtleven van Alanya concentreert zich rond de haven. Hier vindt u de meeste bars en openluchtdiscotheken. Een avond uit in Alanya kunt u beginnen in één van de vele restaurants in het winkelgebied achter de haven. Vervolgens kunt u later op de avond richting haven lopen en daar in een bar nog enkele drankjes drinken, voordat u één van de discotheken ingaat. Populaire clubs zijn Summer Garden, Club Robin Hood, Bistro Bellman en de James Dean Night Club. De muziek in de clubs in de haven moet om 3 uur uit. Wanneer u daarna nog door wilt feesten kunt u naar de grootste discotheek van Alanya gaan, de Auditorium, die even buiten het centrum van Alanya gelegen is. Auditorium biedt plaats aan 4000 feestgangers en u bent niet echt uit geweest in Alanya als u deze club niet één avond hebt bezocht.

Andere plaatsen

Meer plaatsen in Alanya:

Foto’s van Alanya

Populaire accommodaties in Alanya

Club Paradiso 8.3
7 aanbieders
vanaf €476
Grand Uysal 8
7 aanbieders
vanaf €453
Monart City 7.8
7 aanbieders
vanaf €395

Bekijk alle 169 accommodaties in Alanya

Ligging